Історія створення автомобіля

27 Янв 2016


Model T, 1927

Перший у світі автомобіль був оснащений паровим двигуном, але, звичайно, це ще не був автомобіль у повному значенні цього слова – компактний, зручний, швидкий.

Пройшло досить багато часу, перш ніж в автомобілебудуванні настали серйозні зміни. Переломним моментом вважається 1885, коли був винайдений двигун внутрішнього згоряння. Так світовій громадськості продемонстрували триколісний автомобіль Карла Бенца, який уже був оснащений бензиновим двигуном.

Приблизно в ті ж роки Готліб Даймлер прикрутив двигун до велосипеда, а потім зробив першу «візок» з двигуном.

І все-таки пальму першості у цьому питанні утримує До. Бенц, т.к. він був першим, хто запустив автомобілі у промислове виробництво. Так, у 1886 році це був триколісний транспорт, об’єм двигуна якого становив 1,7 літра та був розташований горизонтально. Кермо в цій машині мало форму літери «Т».

Пізніше Даймлер удосконалив двигун і перші автомобілісти отримали машину з водяним охолодженням, електричним запаленням та двоступінчастою коробкою передач. Середня швидкість такого автомобіля становила лише близько 13 км/год, але К. Бенц не здавався, продовжуючи шукати можливості вдосконалення свого винаходу.

Так, в 1893 Бенц випускає перші автомобілі з 4 колесами. Загалом до 1901 року було випущено близько 2300 таких машин.

Г. Даймлер був більш терплячим інженером і вдосконалював своє дітище терпляче і послідовніше. Паралельно з автомобілем компанія Даймлера придбала ліцензію на власні двигуни, продовжуючи робити їх більш потужним. Саме так вже в 1889 році Даймлер продемонстрував авто, здатне розвивати швидкість понад 80 км/год. Його двигун працював на 4 циліндрах і володів потужністю 24 к.с., правда він був абсолютно небезпечний, т.к. дуже багато важив, був погано керований.

Тому, зрештою, Даймлер створює покращену модель, названу на честь своєї дочки. Це всім відомий «Мерседес» (до речі, саме тоді всі машини марки «Daimler» були перейменовані в «Mersedes»), який народився 1900 року. Напевно, цілком справедливо сказати, що саме цей зразок автопрому і став зразком для всіх наступних моделей.

Опубликовано в: Історія авто

|

Комментарии к записи Історія створення автомобіля отключены

Комментарии закрыты.